Prijeđi na sadržaj ↓

Osnovne informacije

Osnovne informacije:

 1. Natječaj za UWC generaciju 2023.-2025. je otvoren (15. rujna 2022.)
 2. Prijem prijava do zadanog roka (kandidati se prijavljuju putem online platforme/sistema)
 3. Natječaj za UWC generaciju 2023.-2025. se zatvara 9. siječnja 2023. (rok za preporuke je 23.01.2023)
 4. Evaluacija pristiglih prijava i odabir kandidata za intervju 
 5. Intervju (online ili in-person)
 6. Evaluacija intervjua te konačan odabir kandidata.
 7. Pregled ponuda pristiglih od UWC koledža.
 8. Kandidatima se šalju ponude (kandidat odlučuje prihvaća li ponudu ili ne)
 9. Lista nominiranih kandidata se šalje UWC koledžima na odobrenje.
 10. Potvrda nominacija od strane koledža. 
 11. Završetak natječaja. 

Sva pitanja vezana za natječaj i selekcijski proces pošalji na selections@hr.uwc.org


Glavni koraci natječaja

1. Kreiraj svoj Račun/Profil 

 • Napravi svoj vlastiti profil kako bi mogao/la pristupiti aplikacijskom sistemu koji će te obavijestiti o daljnjim koracima. Jednom kada kreiraš svoj račun, trebat ćeš provjeriti ispunjavaš li kriterije za prijavu.

2. Pismena prijava (zaključeno 9. siječnja 2023.)

 • Ispuni online prijavu preko svog računa najkasnije do 9. siječnja (23:59 h). Trebat ćeš odgovoriti na kraća i dulja pitanja koja će nam pokazati kako gledaš na svijet oko tebe. Prijave će biti bodovane te će najuspješniji kandidati biti pozvani na intervju.
 • Svaku prijavu bodovat će dva različita člana Nacionalnog odbora UWC Hrvatska – osobe dobro upoznate s UWC pokretom i koje traže kandidate za koje vjeruju da će se uspješno prilagoditi te napredovati u jednom od UWC koledža. 
 • Nadalje, u ovom koraku trebat ćeš:
  • Izabrati dvije osobe koje će napisati tvoju akademsku i neakademsku preporuku: Akademsku preporuku bi trebao/la ispuniti profesor/ica, dok bi ne-akademsku preporuku trebala ispuniti osoba koja je s tobom surađivala u ne-akademskom okruženju (npr. voditelj/ica izvannastavnih aktivnosti, sportski trener/ica, voditelj/ica organizacije za koju si volontirao/la itd.) 
   Ako ćeš imati problema pri odabiru osoba koje će napisati tvoje preporuke, ili ako ne možeš odabrati dvije osobe, molim te kontaktiraj nas na selections@hr.uwc.org
    
  • Popričati s roditeljima: Nacionalni odbor UWC Hrvatska može prihvatiti jedino prijave koje su odobrene od strane roditelja kandidata. 
    
  • Platiti trošak prijave: trošak prijave na UWC koledže preko Nacionalnog odbora UWC Hrvatska je 10 EUR. UWC Hrvatska je neprofitna organizacija i tvoja uplata koristit će se za daljnje organiziranje ovog natječaja. To znači da je uplatna nepovratna čak i ako će tvoja prijava biti neuspješna. Molimo te da nas kontaktiraš na selectionc@hr.uwc.org ukoliko te cijena troška prijave sprječava da sudjeluješ u natječaju.

3. Intervju

 • Ukoliko će tvoja pismena prijava biti uspješna, pozvat ćemo te na intervju. Prijašnjih godina intervjui su se događali u Zagrebu. Međutim, zbog trenutne epidemiološke situacije postoji šansa da će se intervjui održati preko online platforme. 
 • Kontaktirat ćemo uspješne kandidate s više detalja o intervjuima krajem siječnja ili početkom veljače.