Prijeđi na sadržaj ↓

Tko se može prijaviti?

Natječaju za dvogodišnji UWC/IB program mogu pristupiti isključivo učenici i učenice srednjih škola u Hrvatskoj s četverogodišnjim trajanjem, osobe rođene između 1.9.2004.-1.9.2006. s hrvatskim državljanstvom i/ili prebivalištem, koji će u šk. god. 2021./2022. završiti drugi ili treći razred.

Na natječaj se mogu prijaviti kandidati bez obzira na školski uspjeh odnosno prosjek ocjena, no uvažavajući iznimnu akademsku i izvannastavnu zahtjevnost programa koledža, malo je vjerojatno da će kandidati s prosjekom ocjena manjim od 4,00 biti uspješni na natječaju odnosno na UWC koledžu/školi.

Učenici ne moraju odlično govoriti engleski jezik kako bi bili uspješni na natječaju za UWC koledže. Jezik će usavršiti na UWC koledžu u sklopu nastave te u sklopu dodatnih izvannastavnih programa. 

 

Pri odabiru kandidata uzimaju se u obzir sljedeći KRITERIJI:

  1. samostalnost i odgovornost,
  2. samopouzdanje i tolerantnost,
  3. otvorenost za komunikaciju i suradnju,
  4. znatiželja i interes za učenje, druge kulture i kontinuirani društveni angažman,
  5. odgovarajuća zrelost, stabilnost i psihofizička kondicija (osobe s posebnim potrebama mogu se prijaviti na natječaj uz uvjet da im njihova psihofizička kondicija dopušta, uz odgovarajuću društvenu i medicinsku potporu, sudjelovanje u radu i životu UWC-a).