Prijeđi na sadržaj ↓

Tko se može prijaviti?

Natječaju za dvogodišnji UWC/IB program mogu pristupiti isključivo osobe koje se kvalificiraju po svim sljedećim kriterijima:

  1. učenici i učenice srednjih škola u Hrvatskoj s četverogodišnjim trajanjem
  2. osobe trebaju najmanje imati navršenih 16 godina 01.09.2024. te najviše navršenih 17 godina 01.09.2024. (Ukoliko ne ispunjavaš dobni kriterij ali bi se svejedno želio/ljela prijaviti, javi nam se na selections@hr.uwc.org)
  3. osobe s hrvatskim državljanstvom i/ili prebivalištem
  4. osobe koje borave u Hrvatskoj minimalno zadnje pet godine. 

 

PRISTANAK RODITELJA/STARATELJA
Trebat će nam pristanak jednog roditelja/staratelja kako bi odbor mogao procesirati tvoju prijavu. Taj roditelj/staratelj trebat će ispuniti jedan obrazac koji je dio UWC prijave.

Na natječaj se mogu prijaviti kandidati bez obzira na školski uspjeh odnosno prosjek ocjena, no uvažavajući iznimnu akademsku i izvannastavnu zahtjevnost programa koledža, malo je vjerojatno da će kandidati s prosjekom ocjena manjim od 4,00 biti uspješni na natječaju odnosno na UWC koledžu/školi.

Učenici ne moraju govoriti fluentno engleski jezik kako bi bili uspješni na natječaju za UWC koledže. Jezik će usavršiti na UWC koledžu u sklopu nastave te u sklopu dodatnih izvannastavnih programa. 
 

Pri odabiru kandidata uzimaju se u obzir sljedeći KRITERIJI:

  1. Intelektualna znatiželja i motivacija: istinska želja da učiš o svijetu oko sebe. Sposobnost da prepoznaš detalje i različite strane problema (na globalnoj i lokalnoj razini) o bilo kojoj temi i detaljno ih analiziraš.

  2. Predanost: sposobnost da propitkuješ svoje vrijednosti te se suočiš sa istima. Sposobnost da prepoznaš i propitkuješ svoje ponašanje unutar svoje obitelji i zajednice, te da se ponašaš odgovorno, u skladu sa svojim vrijednostima.

  3. Društvena kompetencija: sposobnost i želja da dođeš u doticaj s drugim ljudima, da komuniciraš odgovorno i s poštovanjem, da surađuješ s ljudima i zajedno dođete do rješenja. Sposobnost samoizražavanja u različitim situacijama i s različitim ljudima.

  4. Otpornost, osobna odgovornost i integritet: sposobnost da se brineš za svoje fizičko i emocionalno zdravlje tijekom zahtjevnog i transformativnog UWC obrazovnog iskustva. Osobna motivacija da se ponašaš u sklopu s UWC moralnim i etičkim načelima. Osjećaj skromnosti, poniznosti i sposobnost da slušaš i cijeniš mišljenja i iskustva drugih ljudi.

  5. UWC motivacija: jaka želja, sposobnost i ozbiljna motivacija da doprineseš UWC-u i promoviraš UWC vrijednosti.