Prijeđi na sadržaj ↓

Kutak za roditelje

Kandidati za UWC stipendije moraju zadovoljavati propisane uvjete i kriterije te biti visoko motivirani. No uz to, za prijavu na natječaj te za odlazak u UWC koledž potrebna im je i suglasnost i podrška roditelja. Stoga je važno da se, jednako kao i kandidati, i roditelji što bolje informiraju o UWC koledžima, stipendijama i natječaju.

Roditelje često zanimaju i oni podaci za koje se kandidati, zbog nedostatka životnog iskustva, ne raspituju, poput sigurnosti, osiguranja, putovanja i troškova. Evo nekoliko najčešćih roditeljskih pitanja:

Može li moje dijete dobiti stipendiju za UWC Adriatic? To nam je blizu i najviše bi nam odgovaralo.

Jedna od propozicija natječaja za UWC stipendije je da kandidat ne može birati u koji koledž će ići. U slučaju odabira, kandidat mora biti spreman prihvatiti bilo koju od ponuđenih stipendija. I kandidati i roditelji moraju biti upoznati s ovom propozicijom, a roditelji potpisuju izjavu o suglasnosti koja se prilaže uz prijavu. Iskustva naših dosadašnjih stipendista iz svih UWC koledža koje su pohađali su jednako dobra.

Koliko iznosi jedna dvogodišnja stipendija?

Jedna dvogodišnja stipendija za UWC iznosi između 25.000 do 100.000 eura. Iznosi variraju ovisno o troškovima života u zemlji u kojoj se koledž nalazi. Svi koledži jednako udovoljavaju visokim standardima školovanja i života.

Što pokriva jedna stipendija?

Stipendija pokriva sve troškove školarine, smještaja, prehrane i izvannastavnih aktivnosti u organizaciji koledža.

Koje troškove stipendija ne pokriva?

Stipendija ne pokriva putne troškove, džeparac, dodatno osiguranje, troškove vađenja vize, zdravstveni depozit, troškove Project Weeka i depozit za štetu. Te troškove pokriva obitelj učenika. Ako to nije moguće, traži se novčana potpora iz drugih izvora.

Dolaze li učenici kući za vrijeme praznika?

Da, za vrijeme zimskih i ljetnih praznika. No učenici također često koriste praznike ili dio praznika za putovanje te na taj način bolje upoznaju regiju u kojoj pohađaju UWC koledž. Uobičajeno je da se učenici iz raznih zemalja međusobno posjećuju. Sva takva putovanja i posjeti moraju biti organizirani u dogovoru s roditeljima.

Jesu li učenici osigurani?

Svi UWC koledži imaju zajedničko osiguranje za sve učenike. Uz to, neki koledži traže i dodatna osiguranja u skladu s propisima zemlje u kojoj se nalaze.

Mogu li posjetiti svoje dijete u koledžu?

Možete, uz prethodnu najavu i dogovor s koledžom.