Prijeđi na sadržaj ↓

Povijest selekcija

Rezultati natječaja za generaciju 2017.-2019.

Nakon što je 8. veljače 2017. primljena i posljednja potvrda nominacije od strane koledža i kandidata, s osobitim veseljem čestitamo svim kandidatima i kandidatkinjama. U nastavku objavljujemo rezultate izbora za hrvatske polaznike UWC škola u generaciji 2017.-2019.


Na UWC koledže upućuju se sljedeći kandidati:

- Ian MAĐARIĆ (Prva gimnazija Varaždin), UWC ISAK Japan
- Debora ŠKRINJARIĆ (Opća gimnazija Hrvatska Kostajnica), UWC Robert Bosch, Njemačka
- Lea RAPPL (Gornjogradska gimnazija, Zagreb), UWC Adriatic, Italija (naknadno odobrena stipendija)

Na kratke programe UWC-a upućuju se sljedeći kandidati:

Short Course UWC Germany 2017: Towards a sustainable future, 1.-17. kolovoza (prilagodba, prvotno 15.-31. srpnja) 2017., Njemačka
- (ne upućuje se; odustala zbog prihvaćanja mjesta na UWC Adriatic) Lea RAPPL (Gornjogradska gimnazija, Zagreb)
- Lea ŠARIĆ (Gimnazija Josipa Slavenskog, Čakovec)
- Ivana BOSANČIĆ (Gimnazija Lucijana Vranjanina, Zagreb)
- Ana AUGUŠTIN (Opća gimnazija, Buje)
- Vida NOVAK (Ekonomska i trgovačka škola, Čakovec)

Short Course UWC Austria 2017: (Re)defining Equality, 17.-31. srpnja 2017., Austrija
- Ema KOKOTOVIĆ (XV. gimnazija, Zagreb)
- Laura IVOŠEVIĆ (Gimnazija Andrije Mohorovičića, Rijeka)
- Ana ZEBEC (Isusovačka klasična gimnazija s pravom javnosti u Osijeku)
- Megi Čulić (IV. gimnazija, Zagreb)

Short Course UWC Bulgaria-Turkey 2017: Conecting Borders: Shifting Perspective on Migration, 3.-18. kolovoza 2017., Bugarska
- Nika PERKO (3. gimnazija, Split)
- Marija PREKODRAVAC (Isusovačka klasična gimnazija s pravom javnosti u Osijeku)

Short Course UWC Belgium 2017: Building and crossing bridges, 10.-20. srpnja 2017., Belgija
- (odustao) Dominik FONTANA (Opća gimnazija, Pula)

Hvala svim kandidatima i kandidatkinjama na sudjelovanju u natječaju. Svi su kandidati i kandidatkinje bili izvrsni, no radi ograničenog broja mjesta u UWC programima nisu svi prijavljeni mogli biti raspoređeni na postojeća mjesta. Ukoliko se u prvoj polovici tekuće godine otvore dodatna mjesta na UWC koledžima ili kratkim programima, UWC Hrvatska će Vas kontaktirati sukladno odluci o redoslijedu Izbornog povjerenstva.

Također, pratite obavijesti o novom natječaju za polaznike UWC programa u generaciji 2018.-2020. koja će biti objavljena vjerojatno polovicom godine, s rokom za predaju prijava u listopadu 2017., s obzirom na to da se je moguće ponovno javiti na natječaj, sukladno uvjetima.

Ukupna vrijednost dvogodišnjih stipendija hrvatskim učenicima iznosila je 136.600 EUR. Troškovi na koledžima razlikuju se zbog razlika u razini cijena u pojedinim zemljama, pri čemu je standard obrazovanja i potpornih usluga na svim UWC koledžima izuzetno visok i na svim koledžima ujednačen.

 

Rezultati natječaja za generaciju 2016.-2018.

Nakon što je 23. ožujka 2016. primljena i posljednja potvrda nominacije od strane koledža, srdačno čestitamo svim kandidatima, te objavljujemo rezultate izbora za hrvatske polaznike UWC škola u generaciji 2016.-2018.

NAPOMENA: Svi polaznici UWC škola u generaciji 2016.-2018. kao i polaznici kratkih programa UWC-a 2016., te njihovi roditelji/obitelji/prijatelji, pozvani su sudjelovati na Pripremnoj radionici UWC-a koja se održava u subotu, 7. svibnja 2016. Detalje će polaznicima biti dostavljeni e-porukom i objavljeni na društvenim mrežama udruge.

Na UWC škole se upućuju sljedeći kandidati:
- Emma BIŠKUP (Srednja škola Ivanec), Pearson College UWC, Kanada
- Ena BOŠNJAK, Samobor (X. gimnazija "Ivan Supek, Zagreb), UWC Adriatic, Italija
- Mihael DASOVIĆ (Srednja škola Otočac), UWC Mostar, Bosna i Hercegovina
- Ivana PAČAR (Gimnazija Tituša Brezovačkog, Zagreb), Li Po Chun UWC, Hong Kong
- Vida RUŽIĆ (GImnazija Josipa Slavenskog, Čakovec), UWC Dilijan (Armenija).
- Mjesto na školi UWC Maastricht u Nizozemskoj, s ponuđenom 75%-tnom stipendijom, ove godine nije popunjeno, te će se za to mjesto natjecati kandidati u trenutno otvorenom natječaju za generaciju 2017.-2019.

Svi su kandidati u sklopu natječaja bili izvrsni, no dostupan je ograničen broj mjesta za hrvatske polaznike.

Kandidati nominirani za sudjelovanje na kratkim programima UWC-a, u koji se odvijaju tijekom ljeta 2016. (konačne datume i detalje programa će potvrditi organizatori u direktnoj komunikaciji s polaznicima):

- "Re-thinking identities", Finska, 30. srpnja - 14. kolovoza 2016.(2 polaznika, 3 predavača;http://www.uwc.fi/lyhytkurssi/shortcourse): Iva KRALJIĆ, Dominik FONTANA (dodatno, predavači iz Hrvatske: Ana ARMANO LINTA, Veljko ARMANO LINTA, Monika VALEČIĆ) - 

- "Looking ahead", Freiburg/ Njemačka, 29. srpnja - 14. kolovoza 2016. (5 polaznika; http://www.short-course-turkey.uwc.org): Filip PULJIZ, Matea LUKIĆ, David ISLAM, Marija PREKODRAVAC, Andreas HARAMINAC

- "Connecting borders: Shifting Perspectives on Migration", Eskişehir/ Turska, 3. - 18. kolovoza 2016. (2 polaznice): (obje kandidatkinje odustale) Hana ALIĆ, Ida KLEMENČIĆ.

NAPOMENA: S obzirom da neki nominirani kandidati nisu u mogućnosti podmiriti troškove putovanja, kotizacije i/ili osiguranja, organizatori će razmotriti mogućnosti da dodijele stipendiju/potporu, iako molim nominirane kandidate da uvaže da u tom smislu organizatori nažalost imaju ograničene mogućnosti. Organizatori će neposredno kontaktirati s kandidatima oko organizacijskih detalja, te pravovremeno će dostaviti potrebene informacije u narednim tjednima. Kandidati se također mogu obratiti s upitima UWC Hrvatskoj.

 

Rezultati natječaja za generaciju 2015.-2017.

Nakon provedenih izbora početkom godine, te nakon što je 1. svibnja primljena i posljednja potvrda nominacije kandidata od strane koledža, uz srdačne čestitke svim kandidatima, slijede rezultati izbora za hrvatske polaznike UWC koledža/škola u generaciji 2015.-2017.

Stipendije su dodjeljene sljedećim kandidatima:
- Luna KRIŽAN, UWC Robert Bosch (Njemačka) (odustao: Ilija KONČAR),
- Magdalena IVOK, UWC Adriatic (Italija),
- Petar PIRIZOVIĆ, UWC Dilijan (Armenija).

Ukupna vrijednost dvogodišnjih stipendija hrvatskim učenicima iznosila je 155.350 EUR, odnosno: 43.000 EUR (UWC Adriatic), 50.000 EUR (Robert Bosch UWC) i 62.350 EUR (UWC Dilijan). Troškovi na koledžima razlikuju se zbog razlika u razini cijena u pojedinim zemljama, pri čemu je standard obrazovanja i potpornih usluga na svim UWC koledžima izuzetno visok, i sasvim ujednačen.

Također, ove godine UWC Hrvatska kao partner sudjeluje u organizaciji kratkog UWC tečaja (Short Course) u Danskoj, pod nazivom "UWC Short Course Denmark 2015 - Young Entrepreneurs for Change" od 25. srpnja do 8. kolovoza 2015. na otoku Læsøu (http://www.yes2015.dk/). U sklopu izbora hrvatskih UWC kandidata za sudjelovanje na ovom kratkom tečaju izabrani su sljedeći kandidati:

- Luna KRIŽAN
- Adi TUFEK
- Tara Ister  ŠVERKO
- Ida KLEMENČIĆ i
- Mihael DASOVIĆ, a
- koordinatorica hrvatske grupe bit će hrvatska UWC alumna Doris KREUZER DEKOVIĆ.


Na kratkom UWC tečaju u Njemačkoj pod nazivom "Overcoming Walls" u organizaciji UWC Njemačka, o kojemu više možete saznati na poveznici

http://uwc.org/uwc_education/short_programmes/germany_2015.aspx sudjelovat će:

- Veronika SUDAR i
- Ema ŽEŽELIĆ.

Svi učenici koji pohađaju kratki UWC tečaj primili su neki oblik financijske pomoći/subvencije za sudjelovanje od strane organizatora, sustava United World Colleges ili posredno kroz programe Europske unije.

 

Rezultati natječaja za generaciju 2014.-2016.

U natječajnom postupku za školovanje u United World Colleges za šk. god. 2014. – 2016. stipendije su dodijeljene sljedećim kandidatima:
Rebeka Monika OKLOPČIĆ, II. gimnazija, Osijek, UWC Dilijan, Armenija
Maja ČERNJA, Srednja škola "Zvane Črnja", Rovinj, UWC Adriatic, Italija

Za rezervne kandidate imenovani su:
Ema ŽEŽELIĆ, Gimnazija Andrije Mohorovičića, Rijeka, za UWC Dilijan
Adi TUFEK, Srednja škola "Zvane Črnja", Rovinj, za UWC Adriatic.