Prijeđi na sadržaj ↓

Život na UWC-u

Ovdje se bavim glazbom / sportom / plesom / itd. Hoću li se moći nastaviti baviti time u koledžu?
UWC koledži nude mogućnosti za mnoge aktivnosti kojima su se učenici bavili prije dolaska. Najbolje je provjeriti na internet stranicama samih koledža. No ako u koledžu u koji dođeš nema aktivnosti koju želiš, možeš je ti započeti! UWC koledži snažno podržavaju učeničke inicijative, u granicama mogućega. Osim toga, UWC pruža mogućnost za otkrivanje mnoštva novih interesa.

Mogu li kao učenik/ca predstavljati Repubiku Hrvatsku i/ili svoju školu u Hrvatskoj na međunarodnim natječanjima iz raznih predmeta, iako pohađam neki od koledža?
U ovom trenutku ne možemo sa sigurnošću odgovoriti, no uputili smo upit Agenciji za odgoj i obrazovanje, te ćemo po primitku odgovora objaviti primljenu informaciju.
Međutim, u svakom slučaju učenici UWC koledža mogu predstavljati koledž na nacionalnim i međunarodnim natjecanjima, s obzirom na to da su svi koledži registrirani kao srednjoškolske ustanove u zemljama u kojima djeluju. Ukoliko ste zainteresirani za natjecanje iz nekog predmeta, molimo to navedite u prijavi, te se to u sklopu izbornog procesa može uvažiti i potvrditi s pojedinim koledžima.